مقایسه آسانسور های هیدرولیک و روم لس (بخش دوم)

تعداد بازدید: 2517

در بخش آموزش آسانسور به دومین قسمت از مقایسه آسانسور های هیدرولیک و آسانسور های بدون موتورخانه می پردازیم:

در این سیستم های جدید، که با نام PMSM یا سیستم بدون موتورخانه معرفی می شوند از تکنولوژی موتور سنکرون مغناطیس دائم استفاده شده است.

در این مکانیزم با حذف چرخ دنده توانسته اند در انرژی صرفه جویی کرده و وزن و اندازه سیستم را کاهش دهند. با استفاده از این سیستم نوین نیاز به موتورخانه آسانسور از بین می رود و همچنین نصب موتور و کنترلرهای آسانسور درون چاه ممکن خواهد شد.

مزایای سیستم های گیرلس:

عدم نیاز به روغن کاری

ابعاد کوچک

دسترسی به گشتاور بسیار در سرعت های پایین

استفاده از آهنرباهای مغناطیس دائم، موجب افزایش هزینه های ساخت می شود لیکن با حذف مکانیزم گیربکس می توان این افزایش هزینه ها را جبران نمود.

هزینه های آسانسورهای پاوریونیت در مقایسه با آسانسورهای MRL به مراتب کمتر می باشد با این وجود پیش بینی می شود که ساخت آسانسورهای MRL در آینده افزایش یافته و باعث رقابت بین آسانسورهای هیدرولیک و آسانسورهای MRL شود. لیکن آسانسورهای هیدرولیک به علت نصب و راه اندازی آسان و دارا بودن ضریب ایمنی بالا در صنعت آسانسور نقش مهمی را ایفا می کنند. با توجه به بررسی های انجام شده توسط یک شرکت معتبر سازنده شیرهای کنترل می توان گفت آسانسورهای هیدرولیک برخلاف آسانسورهای کششی از استاندارد قابل توجهی برخوردار می باشد.

از دغدغه های شرکت های سازنده ی آسانسورهای MRL می توان به افزایش مصرف انرژی و همچنین نگرانیهایی مرتبط با محیط زیست اشاره نمود.

معایب آسانسورهای کششی بدون موتورخانه در مقایسه با آسانسورهای هیدرولیک آسانسورهای کششی بدون موتورخانه (MRL) با هزینه ی کم ساخته می شوند لیکن با وجود هزینه های بالای قطعات یدکی (به علت کمیاب بودن قطعات) و همچنین هزینه های بالای سرویس و نگهداری(به علت تخصصی بودن) هزینه ی اولیه پایین جبران خواهد شد.

هزینه های نصب آسانسورهای هیدرولیک در شرایط مشابه در مقایسه با آسانسورهای کششی 15 الی 25 درصد کمتر می باشد.(آسانسورهای کششی با هزینه های پایین نصب می شوند ولی جهت سرویس و نگهداری هزینه های بالایی پرداخت می شود) در مناطقی که احتمال بروز حوادث غیر مترقبه بیشتر بوده و همچنین در مناطقی که زلزله خیز می باشند نصب آسانسورهای MRL منجر به افزایش مسئولیت شرکت آسانسوری، مهندس معمار و مالک خواهد شد

. از مسائل قابل تاملی که در آسانسورهای کششی بدون موتورخانه می توان یاد کرد، دما و رطوبت می باشد که، دما و رطوبت داخل چاهک تاثیراتی بر روی قطعات الکترونیکی می گذارند. با بروز حوادث ناگوار هنگام ساخت یا سرویس کردن (مانند گیر کردن کابین و یا غیر ممکن بودن حرکت کابین) به علت نصب موتور در چاهک، بالای چاه و یا روی کابین، دسترسی و تعمیر موتور سخت خواهد شد. ادامه دارد...

مقالات پیشنهادی
ارسال نظر

مشتریان بهسامان صنعت پاسارگاد