مقایسه آسانسورهای هیدرولیک و روم لس (بخش سوم)

تعداد بازدید: 24140

 در بخش آموزش آسانسور به سومین قسمت از مقایسه آسانسور های هیدرولیک و آسانسور های بدون موتورخانه می پردازیم:

افزایش مصرف انرژی در آسانسور های هیدرولیک:

در یک آسانسور کششی مصرف انرژی 2 تا 5 برابر کمتر از آسانسورهای هیدرولیکی (به علت وجود وزنه تعادل) می باشد. قرار گیری وزنه تعادل بر روی جک در آسانسور های هیدرولیکی موجب کاهش قطر جک و کوچکتر شدن موتور می شود که این امر یکی از دلایل اقتصادی بودن آسانسورهای هیدرولیکی است.

انتخاب موتور با قدرت مناسب از اهمیت بالایی برخوردار است. موتور (سایز موتور) تاثیر بسزایی در عملکرد آسانسور دارد. با افزایش سرعت میزان مصرف انرژی نیز افزایش می یابد. یکی از دلایل هزینه بر نبودن آسانسورهای هیدرولیکی استفاده این آسانسورها از جاذبه زمین و جریان کنترل شده ی روغن در مسیر پایین آمدن می باشد. جهت اندازه گیری مصرف سالانه انرژی برای 300 استارت در روز از معادلات Doolard و Schroeder استفاده می شود. با استفاده از وزنه تعادل و تنظیم سرعت در حرکت به سمت پایین و همچنین کاهش 10 تا 28 درصدی قدرت موتور می توان انرژی را تا 50 درصد کاهش داد.

در معادله Schroeder ، TP بین 5 موتور کوچک تا 7 موتور بزرگ در آسانسورهای هیدرولیکی بدون وزنه تعادل در نظر گرفته می شود. در فرمول Doolard مصرف انرژی بصورت فرمول انرژی در هر جابه جایی نشان داده می شود. این دو روش در محدوده های بالا و پایین مصرف انرژی در یک آسانسور استفاده می شود. آسانسورهای هیدرولیک تهدیدی برای محیط زیست یکی از شرایط مهم در تولید آسانسورهای هیدرولیک توجه به حفظ بهداشت محیط زیست می باشد بنابراین با انطباق استاندارد EN81-2 در آسانسورهای هیدرولیک می توان نگرانی های مرتبط با محیط زیست را برطرف نمود. احتمال بروز هر حادثه مرتبط با آلودگی محیط زیست علاوه بر آسانسورهای هیدرولیک به نصاب ها و سازندگان نیز مربوط می شود.

در آسانسورهای هیدرولیکی و آسانسورهای کششی بدون موتورخانه کنترل تقاضای صحیح مدل آسانسور به عهده ی افرادی که دارای صلاحیت می باشند است. جهت کاهش موانع پیشرو بایستی در سیستم های کنترل کننده ی نشتی جک و حافظ فرسایش جک پیشرفت کرد. در درون تانک پاوریونیت و جک 100تا 200 لتر روغن جریان دارد که این مقدار تا 10 سال برای استفاده کافیست.

جهت حذف مضرات روغن(در ارتباط با محیط زیست) بایستی از موادی که مخرب کننده ی محیط زیست نمی باشند استفاده نمود. در آسانسورهای کششی وزنه تعادل با مخزن هیدرولیک جایگزین می شود بنابراین در این سیستم ها از مخزن، جهت ذخیره فشار روغن هنگام پایین آمدن بالابر استفاده می کنند و با گذشت زمان این انرژی موجب می شود تا موتور کوچک تری مورد نیاز باشد. محبوبیت آسانسورهای هیدرولیک با گذشت ده سال از جایگزینی آسانسورهای کششی بدون موتورخانه به جای آسانسورهای هیدرولیک انتظار می رفت که استفاده از آسانسورهای هیدرولیک کاهش یابد لیکن برخلاف انتظار استفاده از این آسانسورها افزایش یافت. کارشناسان فنی به پیچیدگی آسانسورهای کششی بدون موتورخانه در مواقع اضطراری پی بردند.

علل محبوبیت این نوع آسانسورها از دیدگاه نصابان استفاده در ظرفیت های بالا به آسانی قطعات یدکی این آسانسورها تهیه می شوند. نصب در ساختمان های کوتاه در زمان کوتاه تری انجام می شود. قیمت های رقابتی برای خرید و نصب دارند. سرویس ساده(به علت کم بودن قطعات) توسط فونداسیون وزن سیستم تحمل می شود. عدم استفاده از انرژی هنگام حرکت به سمت پایین(به علت استفاده از انرژی جاذبه زمین) این آسانسورها در مقایسه با آسانسورهای کششی دیرتر به سرویس نیاز پیدا می کنند. عملکرد مطلوب(به علت غرق بودن موتور پمپ آنها در روغن) به علت وجود موتور در طبقه زیر زمین یا طبقه اول امکان بروز حوادث( هنگام نصب در زمان کم) وجود دارد .

مقالات پیشنهادی
ارسال نظر

مشتریان بهسامان صنعت پاسارگاد